maandag, september 29, 2008

CHESS 1 - WSV 1 4.5 - 3.5



De eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen zit er weer op. Het was ongekend spannend vanavond! Wadinxveen, degradant uit de promotieklasse, had ik als favoriet ingeschat. Dit pakte anders uit. Al snel kon Kees aan bord 2 zijn tegenstander een pion afhandig maken, én een betere stelling overhouden. Dit resulteerde in ons eerste volle punt van dit seizoen. De eerste remise kwam op naam van Bas van Driel (bord 6). Bas had permissie van zijn jarige vrouw om achter de stukken te kruipen. Waarvoor hulde! Martijn (bord 7) vergat te rokeren, waar zijn tegenstander goed gebruik van kon maken waardoor de stand gelijk getrokken werd.
Toen duurde het lang voordat er weer een beslissing viel. Dat was aan mijn bord (4). Bovenstaand diagram is een fragment uit mijn partij. Zwart heeft net 24. ... Dc6 gespeeld. Na mijn 25. Lb5! is de partij uit. Zeker na zwarts antwoord 25. .. ab5 wat hem de dame kost.
Ron stond op dat moment minder aan bord 1. Bart's partij (bord 3) was onduidelijk, evenals de pot van René aan bord 5. Cenk (bord 8), onze nieuwe aanwinst in het eerste, moest het hoofd bieden aan een koningsaanval. Deze sloeg niet door, en de partij werd remise. Zo ook de partij van Ron. Met nog twee partijen onduidelijk, én tijdnood, kon de uitslag van deze wedstrijd nog alle kanten op.
Bart verrekende zich in een betere (mogelijk zelfs gewonnen) stelling, en moest de koning omleggen. Stand was nu gelijk. De partij van René was nu de beslissende. Ondanks de matdreigingen van zijn tegenstander hield hij het hoofd koel en won.
Heren bedankt! Volgende wedstrijd is volgende maand (27/10) thuis tegen 3-Torens 1
Klik hier voor de stand in klasse 1A

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Feli, een lekker begin is dat. Ik krijg geen kans op revanche dit jaar, want jullie zitten bij onze broertjes van Krimpen 3 deze keer.

Anoniem zei

Volgende wedstrijd tegen 3 torens wel ff dhr. Dwangbuis van het bord meppen, he?