zondag, februari 20, 2005

De Vergruizer uit Maassluis

Ook wel The Braminator genoemd had vanochtend een judotoernooi. Sterk bezet met een 15tal deelnemende sportscholen mocht Bram in de categorie 6/7 jaar tot 27 kg aantreden. We moesten rond half 9 wegen dus waren vroeg uit de veren. Na het wegen ging het richting sporthal waar ik Bram nog op het hart drukte vooral fanatiek aan zijn 1e pot te beginnen. Veel deelnemertjes blijken de eerste partij nog ietwat te slapen, ook Bram heeft hierdoor wel eens verloren.
Flink nerveus begon hij aan zijn eerste pot, en binnen de reguliere tijd werd de tegenstander "ge-ipponeseerd". Dat was 1!
Zijn tweede tegenstander was nog zeer onervaren en mocht na een tiental seconden de mat weer verlaten, ook hier een Ippon voor Bram. De derde pot duurde iets langer, maar weer een Ippon. De laatste pot was tegen sportschoolgenoot Max. Deze jongen gaf nog de meeste tegenstand en even vreesde ik voor een verloren finale. Het zicht was slecht omdat er een hoop volk tussen tribune en mat was gaan staan. Door zelf te gaan staan zag ik De Vergruizer zijn laatste Ippon van de dag scoren. Trotse zoon en vader reden, verrijkt met endorfines, in een vrolijk bui naar huis.


Een geconcentreerde Braminator vóór zijn eerste wedstrijd.

1 opmerking:

Anoniem zei

Je ziet hem denken; over 10 jaar m'n ouwelui.