woensdag, mei 14, 2008

4M + 2V



Vanuit het werk naar een afspraak in Vlaardingen, vandaar naar huis en direct met Bram naar de wielerbaan. Bij thuiskomst geen tijd om te eten; het was om half 8 verzamelen bij Peet op het stoeppie voor een rondje met een klein peleton. Ik dacht dat ik al te laat was, maar gelukkig was ik ruim op tijd. Anita, Sasja, Peter, Piet, Ed en de Baksteen reden op het gemakkie een rondje door het Westland. Het tempo maakte het mogelijk om eens wat bij te babbelen. Zo regen de kilometers zich, op deze fraaie avond, langzaam aan elkaar tot een totaal van 52 km. De NO-wind was onderhand wel kracht 5 geworden. In Maasland namen we afscheid van de dames, Peter en Piet. Ed en Baksteen reden het laatste stukkie naar Maassluis. Om half 10 kon ik dan eindelijk aan de soep ;-)

Hieronder het verslag van Peet:

Het fietsen ging vanavond niet met z’n viertjes, maar met z’n zessen. 4xM&2xV. Een leuke groep is het aan het worden. Kom op, we gaan richting Zuidbuurt, langs de Waterweg, bekijken gelijk de fietsbotsing-situatie van Piet, nemen de bult 1x en gaan via het Staalduinse bos naar DTO. Doen er vervolgens nog een schepje bovenop en pakken dat heerlijke stukje naar Schipluiden erbij. Draaien door het dorp om via het fietspad langs de Gaag naar Maasland af te sluiten met 50 km op de teller.

Onderweg was het voorzichtig praten. Wat een wolken met vliegjes plaagden ons de eerste kilometers. Langs de Waterweg werd dit gelukkig minder. Aldaar nodigde een passerend groepje lichtblauw geklede heren ons uit om ongevraagd in het wiel te springen, of de afvallers daarvan terug te brengen naar de groep of gewoon op eigen tempo die verrekte pukkel te nemen. Met veel harmonica effecten bleef onze groep compact? aaneengesloten. Na DTO knepen we de billen nog even samen en gaven we langs de Gaag alles uit de kast. Jeetje begint Sas ineens vaart te maken! Zij heeft duidelijk op reserve gereden. Anita kon vanavond ook weer lekker in de groep meerijden... als zij de smaak te pakken krijgt, kan ik ook een keer uit de wind rijden.


Volgende week ben ik er niet bij... wie dan de wegkapitein speelt, zal ongetwijfeld goed komen.

Geen opmerkingen: