woensdag, maart 23, 2005

Ed springt weer op de fiets!

Fietsvrind en collega Ed (De Helderse Magneet) kwam na anderhalve week griep weer op het werk. Gekscherend had ik hem gisteren een mailtje gestuurd met de inhoud "sportuurtje?". Gek als Ed is had hij toch zijn Metgazelle meegenomen. Je moet wat als je de Amstel Gold Race van 250 km wil doen....
Rond 12-en stapten wij op onze Gazelles en reden richting Hoek van Holland. Gezien Ed's griep had ik een gezapig rondje verwacht, maar bij Hoek van Holland ging het gas er op. Volgens de hartslagmeter ging Baksteen's tikker met 160 a 170 tikken per minuut te keer. Kilometers lang reden we zij aan zij in het vette tempo. Bij Maassluis aangekomen stond gelukkig de brug open. Ed begon te hoesten als een kameel, was toch wel een beetje te hard gegaan voor deze herstellende heer.
Hierna ging het in ietwat lager tempo langs Lickebaert, Surfplas, Broekpolder richting Delft. Bij Delft ging het dan eindelijk kop over kop richting werk.
Bij Maasland werden we ingehaald door een tweetal fietsers. Dat werd zuigen! Wind tegen reed één van die jongens gewoon 35. De Herenlaan opdraaiend zouden de kriebels voor de sprint moeten komen. Die kriebels kwamen niet, de sprint wel. De benen van Ed konden de sprint niet aan, derhalve kon ik als eerste aantikken. Geen euforie en/of endorfines. Daarvoor moet Ed echt hersteld zijn.

Afstand: 55 km
Snelheid: 28.8 km/u



De Baksteen

PS Nieuwe Friesche Vlag reclame al gezien?
Wat horen wij daar voor fijne muziek? Jawel, Blitzkrieg Bop van de RAMONES! Man daar ga je hard van fietsen, geen pillen nodig.

Geen opmerkingen: