zondag, juli 30, 2006

Lost

Het is zaterdagavond 12 uur als Lilian mij vraagt de laatste aflevering van Lost van seizoen 2 te kijken. Met het ritje van zondag in gedachten wil ik dit liever niet, maar aan de andere kant is het een spannende serie. Ik kijk dus mee, nou ja, veelal alleen omdat Lilian's oogleden vooral gesloten zijn. Blijkt het ook nog een dubbele en zeer spannende aflevering te zijn. Enfin, om 2 uur kruip ik mijn bedje in voor 5 uur slaap.
Suf rij ik richting pontje waar ik Aad en Maarten tegenkom. Zij zullen Ed en mij de eerste 20 kilometer escorteren. Het wordt een rondje Middelharnis. Net voor de Haringvlietsluizen nemen we afscheid van Aad en Maarten. We proberen aan te pikken bij een groep rijders, dit lukt ons tot 2 keer toe dank zij een gesloten brug en lek rijden van een der leden. Hier wachten wij echter niet op, en Ed en ik rijden kop over kop een km of 35 per uur zuidoostwaarts. Met windje schuin tegen best hard voor deze heren. Uiteindelijk breekt dit ons ietwat op. Zelf ben ik de lange afstanden ontwent en Ed rommelt wat met zijn bloedsuikerspiegel. Kortom, als we voor de wind de Haringvlietbrug oversteken ligt het tempo nog net boven de 30. Ook de bidonnetjes raken op, maar worden door een vriendelijke werknemer op het veer over het Spui gevuld. Ed, ietwat bunzig van bootwater, blijft proberen een open tankstation of andere uitbaterij te spotten, tevergeefs. Zijn lampje gaat een km of 3 voor Rozenburg uit, en ik besluit hem voor te duwen. Ed kennende vindt hij dit helemaal niet leuk, en jawel ik wordt vriendelijk verzocht mijn gebruinde hand te verwijderen :-) Als we te Rozenburg aankomen komt het pontje al snel aan, en zo'n 4,5 uur na vertrek zijn we weer thuis. Eindelijk weer een 100+ rondje!
103 km in 28.4 km/u bij een ZW/ZO wind kracht 3/4 bij een graadje of 20+
Des middags heb ik moeite de ogen open te houden als ik de Hamburg Cyclassics bekijk. De laaste kilometers ben ik echter weer helemaal bij als Oscar Freire nipt Zabel en Pozzato klopt.

Geen opmerkingen: