zondag, juli 09, 2006

Vers bloed

Vanochtend verschenen Ed, Aad en Maarten bij Baksteen achter. Aad op zijn nieuwe 2ehands Gazelle, en Maarten op zijn nagelnieuwe Bulls. In laag tempo ging het richting het lusje van afgelopen dinsdag. Ik had de GPS vandaag meegenomen zodat het vastgelegd kon worden voor het nageslacht. Maarten (14) reed makkelijk mee, terwijl Aad meer moeite had dan afgelopen zondag. Ik vermoed dat oa de relatief harde wind (Z5) hem parten speelde. Bij Rodenrijs, na 35 km, reed hij lek zodat er even een rustpunt was. Een voorbijgaande renner met grote snor en knap fietsje kneep in de remmen voor een lulpraatje. Vroeg tevens de weg naar Kinderdijk, Schoonhoven. Even later kwamen twee maatjes langs die hij al een tijd niet gezien had. Gedrieen reden ze naar Hoek van Holland. Die kant gingen wij even later ook op. Aad gaf de pijp aan Maarten(?) en ging in eigen tempo verder. Aad, even flink trainen deze zomer dan trap je van het najaar gewoon mee.
Het tempo werd verhoogd, en tegen de wind ging het rond de 30 km/u. Maarten reed onverstoorbaar mee. Maar de ongetraindheid eiste ook bij hem zijn tol. Welliswaar niet conditioneel, maar last van de onderrug brak hem op. Na 60 km, toen we Maassluis raakten sloeg hij linksaf. Gezien het gemak waar deze jongen mee rijdt, zijn de verwachtingen hooggespannen. Misschien moet hij eens bij een wielerclub aankloppen?
Ed en Baksteen plakten er nog 10 km aan, en na 71,4 km in 27,1 km/u namen we afscheid.
Morgen vertrekt de Baksteen naar Frankrijk. Mocht er een internetcafe in de buurt zijn, ben ik van plan minstens ééns per week deze blog bij te werken. Anders moeten mijn trouwe lezertjes wachten tot eind juli.
Prettige vakantie!
De Baksteen

Geen opmerkingen: