zondag, oktober 19, 2008

Dat er nog vele mogen volgen.


Al maanden heeft Bram het over dat hij een keer mee wil fietsen naar opa en oma. Nu hij wat ervaring met zijn fiets én zijn Look-pedalen heeft opgedaan, is het zo ver. De weersvoorspelling is gunstig; droog weer, wind zuidwest, en af een toe een zonnetje.
Rond kwart over elf springen wij op onze alu-rossen en zetten koers naar Papendrecht. Na ong. 10 kilometer mogen we door de Beneluxtunnel. Ik laat Bram eerst de Waterweg zien, en vertel dat we daar onderdoor gaan fietsen. Daar lijkt hij even van te schrikken, maar eenmaal in de tunnel heeft hij meer oog voor het gedicht van Deelder dat hij achterstevoren opleest. Op het gemakkie rijden we via Pernis, langs de ECT richting Charlois. Daar pakken we het superlange fietspad richting Barendrecht. Bram vertoont geen tekenen van vermoeidheid. Er wordt weer veel gebabbeld, en voor we het weten rijden we langs de A15 richting de Noord. Na de brug is het nog maar een klein stukje. Na 2 uur fietsen komen we fris in Papendrecht aan. De eerste 40+ km tocht van vader en zoon. Dat nog vele mogen volgen!
De afstand: 40.7 km
Gemiddeld: 20.7 km/u
Wind ZZW4/5
Terug fiets ik alleen. Bram prefereert nog de auto voor de terugrit.
De 40 km worden in 26.3 km/u afgelegd. Wat het totaal op 9191 km brengt dit jaar.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Cool ...

Groet, Ed

PeterK zei

Verheugend om te zien dat deze jonge man de edele kunst van het Bob den Uylen nu al onder de knie heeft :-)
Waarschijnlijk schrok Bram trouwens niet zozeer van dat onder het water door fietsen, maar meer van wat hij aan de overkant zag liggen: Pernis!