donderdag, september 08, 2005

Rete-hard


Ed was in een goede bui, zijn ATB-MontVentoux-Record is door collega Rudi niet benaderd. Mogelijk moet Ruud zelfs plaats 3 claimen, achter de Baksteen!
Om dit heugelijke feit te vieren reden Ed en ik een vreugderondje. Met direct het gas erop ging het richting Schipluiden. Onderweg pikten we nog een collega op, die zonder moeite de dik 30 mee kon blazen. Bij de Kandelaar ging hij richting Bergschenhoek, wij richting Schiedam. Daar aangekomen stond de teller boven de 33 gemiddeld! Het ging vervolgens kop over kop naar Vlaardingen. Bij de Vaart aangekomen bleek de voorband lek, en bleef ik in de bocht nauwelijks op de been. In een heerlijk zonnetje werd de binnenband verwisseld voor een heel exemplaar. Wederom kop over kop werd Maassluis bereikt, en via de Parallelweg en Herenlaan kwam de finish in zicht. Even aanzetten was voldoende om Ed achter mij te laten.
Het gemiddelde van dit rondje van 34 km was 31.2 km/uur. Wie weet hadden we de magische grens van 33 wel gehaald als ik niet lek had gereden....
's Avonds plakte de Baksteen het bandje, met de benen nog onrustig van het gereden tempo.

Geen opmerkingen: