vrijdag, mei 27, 2005

Zwanen en Lepelaar

Vanochtend bracht de Baksteen zijn kinderen naar school. Reeds in vacuumtenue en op de Tirreno, dus op deze mooie dag kon hij er direct vandoor. Het was reeds warm, dus het tempo laag. Dus ook meer kans om notie te nemen van de wereld om je heen.
Langs de Waterweg ging het naar Hoek van Holland en door de duinen naar Kijkduin. Vervolgens via tegelpaden naar Wateringen en Delft. Daar werd Baksteen's reguliere rondje weer opgepikt. Via de Kandelaar ging het via Schiedam, Vlaardingen en Lickebaert naar huis. Er werden 76 km gereden in 26,8 gemiddeld.
Onderweg werden buizerds gespot bij het Bos bij de Oranjeplassen. Bij Delft een zwanennest, bij Vlaardingen een zwanenstel met kuikens, langs de waterweg een squadron vliegende zwanen, een fraai gezicht! O ja, gisteren eindelijk de lepelaar gespot, langs de Herenlaan.

De Baksteen

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Gaaf! Zou ik wel eens wilen zien, staat-ie daar altijd?

DeMart zei

Nee, maar op donderdag én vrijdag jl is ie daar gespot. Je moet natuurlijk ook wat mazzel hebben of errug veel in de regio fietsen.

DeMart zei

Vandaag rond tien uur 's ochtends speciaal nog ff de Herenlaan over gefietst, geen lepelaar gezien. Maar de bermbegroeing is hoog, en een beetje lepelaar staat in een ondiepe sloot te lepelen :-)