zondag, mei 15, 2005

De Adelaar uit Pernis

Na wat geklus op zolder was er gelukkig nog wat tijd voor een rondje. De batterijen van de GPS waren op, dan maar zonder het rondje is onderhand wel bekend. Baksteen en Tirreno vertrokken rond de klok van 3 uur. Via de Lickebaert naar Vlaardingen, Schiedam, Kandelaar naar Delft. Daar werd ik ingehaald door een ligfietser die met een roeibeweging van benen en armen zijn voertuig met een vaart van 35 km/uur voortbewoog. De Baksteen vloog in zijn zog, maar na een meter of 30 sprong een skater (met een capuchon over zijn bolletje!!) onverwacht naar voren. Ternauwernood bleven we op de been. Ik liet de ligfietser lopen om te gluren hoe het afgelopen was met de skater, die wel op zijn reet gevallen was. Gelukkig leek dat mee te vallen. Tsja, het is goed oppassen met mooi weer. Druk, en veel zondagsrijders....
Na de brug over de Vlaardingse Vaart zag ik in een ooghoek De Adelaar uit Pernis samen met de Pelikaan uit Schiedam staan. De eerste, een trouwe lezer van Baksteen's weblog, is niemand anders dan Peter Kemner (webmaster van de Charlois Europoort site). De Baksteen kneep in de remmen, en binnen no-time werden elkaars fietsen bewonderd, en koetjes en kalfjes uitgewisseld. Na een kwartier van slap geouwehoer gingen de heren richting het Jaagpad langs de Vlaardingse Vaart, en de Baksteen richting Waterweg en naar huis.
Lekker zonnetje, koude NW wind weer net ff te hard voor het mooi. De 43 km werden in 27.2 km/u afgelegd. 2500 kcal werden verbrand.
Ook de entries van vrijdag en zaterdag van de weblog aangemaakt.



De Baksteen

1 opmerking:

Anoniem zei

Je hebt geluk dat de Pelikaan, zwaar onder de indruk van deze voorspelde ontmoeting, pardoes vergat zijn Nikon D70 op het mombakkes van de Baksteen te richten en te klikken, dat had een onsterfelijke foto opgeleverd tussen de vele kiekjes van reigers, kieviten en fuuten. Die rare wielrenvogel uit Maassluis eindelijk gespot!