zondag, mei 01, 2005

Eindelijk 100+

's Ochtends om 8 uur reden de Baksteen en de Helderse Magneet richting Alphen aan den Rijn. Gezapig tempo en wind veelal schuin mee was ons deel. Al rijdend door ons mooie kikkerlandje werden weer wat vogels gespot. Gelukkig kent Ed een hoop van die beesjes, mijn kennis op dat gebied schiet duidelijk te kort. Aangekomen in Alphen werd de opvolger van de Blouwe Schicht bezichtigd. Baksteen's hart begon sneller te kloppen en de koop werd gesloten. Tientje onder de vraagprijs, das mooi de benzine wanneer de neue Schicht opgehaald moet worden. Woensdag misschien?
Op de terugweg moest wat wind overwonnen worden. Toch werd er weer flink gekoerst, vooral door de Magneet die toch redelijk 30 kan trappen windje tegen. Het gemiddelde liep van 26,2 op de heenweg op tot 27,4 km/u voor de 125 km totaal. Bij thuiskomst liepen er 1,5 liters water naar binnen en had ik een uurtje nodig om te herstellen.
Na een km of 80 had ik het nm al knap zwaar. Enfin, de ban is gebroken, op naar meer 100+ km. De Tirreno, overigens, schoot door de 3000 km heen.

Geen opmerkingen: