woensdag, juni 21, 2006

ZW7


Rond de klok van 5 uur 's middags reed de Baksteen richting Schipluiden. Zonder Ed, die de voorkeur aan de auto had gegeven vandaag. Met een zuidwester met een kracht 6 tot 7 in de rug topte de Baksteen 53 km/u. Grote stukken gingen boven de 40 waardoor het gemiddelde bij Delft op 33 km/u stond. Maar daar werd een kwart slag gedraaid zodat de wind uit de zij kwam. Af en toe kreeg de Baksteen een duw van de wind waardoor hij een decimeter of 2 opschoof. Gelukkig was er niet veel fietsverkeer..
Op de Woudweg kwam de wind van voren, een stuk prettiger dan van opzij. De snelheid was er nu compleet uit. Eenmaal bij de Holyweg aangekomen bleek men weer een fraaie oplossing verzonnen te hebben voor het ontbreken van een fietspad langs het doseersysteem: Verboden voor Fietsers! Jawel lieve lezertjes, door een domme ontwerpfout moeten fietsers nu omrijden. Dan komt de burgerlijke ongehoorzaamheid in mij boven. We fietsen dus vrolijk door.
In de Broekpolder haal ik 2 rennertjes in, op weg naar de training op de wielerbaan (van 6 tot 7).
Nog even het Lickebaertbos ronden, en tegen de wind langs de Waterweg naar huis. Daar wacht een pizza om de verloren calorieen aan te vullen. 34 km in 26 km/u

Geen opmerkingen: