zondag, juni 05, 2005

Nieuwe aanwas

Na wat aandringen de afgelopen tijd lukte het om een afspraak te maken met Aad. Vóór de afgesproken tijd van 8 uur hedenmorgen stond hij, incluis zoon Maarten, voor Baksteens deur te springen van ongeduld. Terwijl de Baksteen op zijn Tirreno sprong, reden de Verboontjes op hun brede banden fietsen. Resp een Giant voor Maarten en een Koga voor Aad. Voor de wind reden we richting Vlaardingen langs de Waterweg. Onderweg legde ik uit welke route we zouden rijden om aan de gewenste 40 km te komen.
Maarten ging een ietwat te hard naar Aad's zin, en waarschuwde hem voor de mogelijke gevolgen later in de rit. Vanaf de Waterweg ging het richting Vlaardingen en Schiedam, om langs de Kandelaar voor het eerst last te krijgen van de wind. Maarten bleef maar tegen mij aan kletsen, en zo hoorde zijn vader ook nog de oorzaak van zijn vele lekke banden :-)
Toen we linksaf sloegen richting Schipluiden, ging de neus de wind in. De Baksteen voorop met het tellertje op 23 km/u, Maarten in zijn wiel en deze weer gevolgd door Aad. Aad's kaarsje ging bij het bruggetje van Schipluiden uit. We besloten het rondje ietwat in te korten, ook al vanwege de vette regen die ons niet spaarde.

Eenmaal in Maassluis aangekomen bleken er 38,5 km afgelegd in 23,5 km/u.

De eerste stap is gezet! Op naar een zondagochtendpeleton! Petje af voor Maarten die nog duidelijk overhad aan het eind. En natuulijk ook voor Aad voor zijn eerste 40 km na 3 jaar?




De Baksteen

Geen opmerkingen: