vrijdag, augustus 28, 2009

Naar Spanje!


Dat wil zeggen, de ronde van Spanje. :-)

Om 5 uur gaat de wekker, op dat moment heb ik spijt dat ik afgesproken heb met Ed naar Assen te fietsen. Zeker als het buiten nog donker is, en het blijkt te regenen. In het donker rijd ik richting Schiedam.

Ed is nog niet klaar als ik op de Koemarkt aankom. Er moet nog van alles gedaan worden. Na een kwartier zijn we dan weg. Ed is de man van de route, en deze voert eerst door Rotterdam, om vervolgens langs de IJssel uit te komen. Daar pakken we de pont naar Gouderak en via Gouda gaat het naar Woerden. Een fraai centrum met vestingwerken lacht ons tegemoet. Het is gelukkig droog, en we profiteren van de zuidwestenwind. Hier nog iets van kracht 3/4 schat ik in. Via Breukelen gaat de route langs de Loosdrechtse plassen. Hier duwen we voedsel naar binnen voor een gesloten terras. Geen koffie helaas.

In Hilversum rijden we langs het mediamuseum, en even later lonkt de Flevopolder.
Hier zijn de fietspaden langs een lineaal gelegd, en daardoor redelijk saai. Voordeel is wel dat de wind hier vrij spel heeft en wij met een kracht 5+ voor worden gestuwd.

We stoppen in Dronten, en hebben dan ong 150 km weg. We verwennen onszelf met uitsmijters en koffie. We vergeten naar de locatie van de Meerpaal te vragen. Was het niet Stuif es In wat daar opgenomen werd? Ed en ik proberen het goude stuiverlied te reproduceren, wat jammerlijk mislukt. Wel staat ons bij dat Ria Bremer een lekker ding was. Bijna 40 jaar geleden alweer... Voor hen met nostalgische gedachten, klik even hier of hier.

We zijn weer op pad richting Assen. De benen zijn niet super meer, en de kilometers worden ondanks de wind in de rug toch wat zwaar. Er wordt al veel minder gebabbeld dan wij normaal doen, een teken van vermoeidheid. Als we een zijsprong naar een Hunnebed maken heeft Ed te lang gewacht met eten. Iets wat hij de rest van de rit (en weekend?) niet meer te boven komt. De laatste 30 kilometers zijn zwaar. Maar om kwart voor 6 zijn we bij onze B&B. Gelijk met collega Piet K. die wijselijk met de auto gekomen is :-)

Ik fiets 246 kilometers in 27,5 km/u. Een 11 km meer dan Ed.
's Avonds is het feest in Assen, en gedrieen zitten we aan de pils en genieten van Ilse de Lange die wat deuntjes zingt en speelt.
Morgen gaan we 120 km fietsen, om het af te leren zeg maar....

1 opmerking:

Peet zei

Respect! De 200 plusser is voor de Adelaar nog slechts een vage schim in de toekomst...