vrijdag, april 30, 2010

 

Voorthuizen!


Het fraaie weer van de afgelopen week is over en uit. Het regent de hele ochtend, en dat op koninginnedag. Das knap lullig want we gaan vandaag naar Voorthuizen. Nog lulliger omdat ik op de fiets ga. Rond half 11 wilde ik vertrekken, maar het is dan nog niet droog. Om 12 uur kan ik weg. Het spatbord is dan gemonteerd, geen overbodige luxe want ik pak een hoop rommel van de weg mee deze rit. Bij Krimpen ad IJssel kom ik een slinger van Oldtimers tegen, iets wat mij bij Lopik weer overkomt.
Na Krimpen rij ik een tijd parallel aan de Loet, een klein watertje wat eigenlijk weer parallel aan de Lek loopt. Het is voor mij grotendeels een nieuwe route. En eentje waar ik geen spijt van krijg.
De vele bruggen bij de boerderijen zijn versierd met allerlei thema's. Gelukkig heb ik geen camera meegenomen anders was het erg laat geworden vandaag! Ik raak Utrecht en Amersfoort aan de zuidpunt aan, en snel door naar Voorthuizen. Er wordt nauwlijks gerust, slechts 1x ga ik van de fiets af, ik moet wildplassen. Even later fiets ik verder. Vele dorpjes trekken langs, de een nog leuker dan de ander. Vele huizen staan te koop, als de 10k per maand op ons lot valt is verhuizen echt wel een optie.
Na 130 km in 25.5 km/u ben ik de plaats van bestemming. Ondanks gebrek aan zonneschijn was het een mooie tocht. Niet in de laatste plaats door het windje mee. Bob den Uijl kan trots op mij zijn.

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]Links naar deze post:

Een link maken<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]