maandag, mei 31, 2010

Uitgeschakeld


In de halve finale van de beker kom ik uit tegen Erik Smeekes. Ik loot de eerste pot met wit. Er komt een Frans vleugelgambiet op bord, en de pion levert mij goed spel op. Ik zie echter niet zo snel een doorbraak, en zo komen we in tijdnood terecht waarin Erik zeer actief speelt. Een kwaliteit moet ik inleveren, en snel daarna gaan de dames van het bord. Een verloren eindspel, en ik ga door mijn vlag.
De tweede partij moet ik dus forceren. Ik kies voor de Fajarowwicz Variant van het Boedapester gambiet. Erik laat zich niet foppen, en ik blijf met lege handen achter. 2-0 en uitgeschakeld derhalve.
Foto: Sammi Fajarowicz, uitvinder van het gambiet.

Maandag 31/5

Ik start de werkweek met een ommetje van 40 km in 28kmu.

zondag, mei 30, 2010

Schoonmammalette

Viert haar verjaardag, en ik fiets naar Papendrecht. Ondanks de hoge regenkans kom ik droog over, en snel ook! Een vette westenwind blaast mij in 1u20 naar Papendrecht. 40km in 29,8kmu. Terug ben ik de BOB, dus nada terug fietsen.

zondag, mei 23, 2010

Lois jarig


Vanwege de verjaardag van nichtje Lois fiets ik naar Breda. Omdat Lilian haar ouders meeneemt, en Freya, is er voor mij ook geen plaats in de auto terug. Dat betekent dus heen en weer rijden. Dit worden 142 km in 25,7 km/u. Het was schitterend weer, met weinig wind, zeker op de terugweg. De benen voelden terug ook goed aan. Er komt weer wat ritme in de fietstochtjes.

vrijdag, mei 21, 2010

Door de 200

Door met een ommetje van 40 km naar huis te rijden schiet ik deze week door de 200 km. En dan staat er nog een 100+ tocht op het programma zondag.

donderdag, mei 20, 2010

Wegen


Vandaag is de weegdag op de zaak. Met enkele collegae zijn we een competitie gestart om 10 kg in 10 weken af te vallen. Het gemiddelde van 1 kg/week haalt nog niemand. Ik fiets met een ommetje naar de zaak en blijk op 4 kg in 5 weken te staan: koploper!
Het ommetje mij naar Hoek van Holland. 23 km in 26kmu

dinsdag, mei 18, 2010

Lopen en fietsen


Na twee weken doe ik weer mee aan de reguliere training. We lopen 2x14 minuten.
Ik heb dan al wat kilometers gefietst. Zie plaatje.

vrijdag, mei 07, 2010

Terug naar huis


Rond een uur of 10 spring ik op de fiets richting Maassluis. Om het wat leuk te houden hebben ik een alternatieve route naar huis geplot. Ik zal eerst vrij zuidelijk aanhouden, richting Amerongse berg, om vervolgens de Lek tot aan Rotterdam te volgen.
Tevens pak ik dan een stuk van het parcours van de 1e Giro-etappe die zondag van Amsterdam naar Utrecht. Het is koud en vochtig, zeer vochtig. Van de 6 uur die ik op de fiets zit, schat ik dat er zo'n 4 tot 5 uur in de regen zijn doorgebracht. Toch heb ik het naar mijn zin, en geniet van de natuur. Bij de Lekdijk richting Rotterdam gaat het echter mis, men is hier met dijkverbreding/verzwaring bezig, en ik moet een aantal kilometers over gravel rijden. Niet fijn. Een kleine detour vanwege dit euvel brengt mij uiteindelijk bij Krimpen. Dan moet ik nog door Rotterdam naar huis. Redelijk onderkoeld kom ik thuis. Met 142 km wordt dit de langste tocht van het jaar. Gem 23.5kmu. Er stond een noordenwind, niet helemaal ongunstig, had hem bijna nergens tegen.

woensdag, mei 05, 2010