maandag, mei 23, 2011

 

Grutto en roeptoeter

Even voor 7 uur 's avonds rijden Tirreno en Baksteen richting Waterweg. Bij het douanehuisje houden we halt. Er is immers een kunstproject bezig waarbij alle boten die langs komen "omgeroepen" worden door een kunstenaar met ouderwetsche roeptoeter. Kijk hier voor meer info. Wat oudmaassluisers leveren op van alles en nog wat commentaar. Na twee boten, een Rus en een Hollander, vervolg ik mijn tocht naar Hoek van Holland. Daar sta ik bijna 10 minuten voor niets bij een gesloten spoorwegovergang. Vreemd. Vanaf de Hoek gaat het voor de wind; ZW5-7; naar Kijkduin.
Heerlijk door de late zon verlichte duinen rijden zonder dat het kracht kost. Ik verdring de gedachte aan de moeizame terugtocht.
Vanaf Kijkduin fiets ik naar Wateringen, Kwintsheul en 't Woudt. Daar wordt ik begroet door een grutto die zit te kwetteren op een paal langs het fietspad. Geen fototoestel meegenomen... Door het geploeter tegen de wind begint het lichaam te protesteren. Te weinig kilometers dit jaar... Na 57 km in 26.5 kmu ben ik weer thuis.

Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]Links naar deze post:

Een link maken<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]