woensdag, november 19, 2008

Puntverlies of puntwinst?

De derde competitiewedstrijd tegen medekoploper Nieuwerkerk stond op het programma. Op papier een sterk team, maar veelal nemen wij beide punten mee naar Vlaardingen. Niet vanavond! Al snel stond Martijn van der Vaart, aan bord 7, gewonnen. Zijn tegenstander verslikte zich in de opening en verloor een stuk. Martijn gaf na de partij aan dat het verzilveren van het volle punt hem meer moeite had gekost dan hij had gedacht.
Relatief snelle remises waren er voor Rene Mersch en Bas van Driel. Rene verloor hierbij zijn 100% status voor de externe. 3.5 uit 4 (inclusief beker) is echter ook niet slecht... Op dat moment zag het er naar uit dat we gingen winnen. Ron Burgerhout stond beter en de rest niet slechter. Maar toen bleek dat de werkelijke in Bart's hoofd een andere was dan op het bord. Hierdoor kwam een zwarte pion op f3, en was de matdreiging op g2 eenvoudig om de winst voor Cees Klein veilig te stellen. Nog geen man overboord, we stonden nu gelijk met nog 4 borden te gaan. Kees van der Weijden en ik speelden kort na elkaar remise. Nu kwam het aan op Ron Burgerhout en Cenk Ergen.
Ron had zijn voordeel ingeleverd en moest een eindspel T+P spelen. Hier zat niet veel muziek in. Cenk stond op dat moment slecht, zo niet verloren. Gelukkig durfde zijn tegenstander het niet aan om door te spelen in de korte tijd die hem restte. Ron kwam ook op remise uit, wat de 4-4 op het scorebord bracht.
Of dit ons het kampioenschap gaat kosten zal de tijd leren. Positief gedacht; het wordt nu wel moeilijk om nog te degraderen met 5 uit 3.

Geen opmerkingen: