vrijdag, april 30, 2010

Voorthuizen!


Het fraaie weer van de afgelopen week is over en uit. Het regent de hele ochtend, en dat op koninginnedag. Das knap lullig want we gaan vandaag naar Voorthuizen. Nog lulliger omdat ik op de fiets ga. Rond half 11 wilde ik vertrekken, maar het is dan nog niet droog. Om 12 uur kan ik weg. Het spatbord is dan gemonteerd, geen overbodige luxe want ik pak een hoop rommel van de weg mee deze rit. Bij Krimpen ad IJssel kom ik een slinger van Oldtimers tegen, iets wat mij bij Lopik weer overkomt.
Na Krimpen rij ik een tijd parallel aan de Loet, een klein watertje wat eigenlijk weer parallel aan de Lek loopt. Het is voor mij grotendeels een nieuwe route. En eentje waar ik geen spijt van krijg.
De vele bruggen bij de boerderijen zijn versierd met allerlei thema's. Gelukkig heb ik geen camera meegenomen anders was het erg laat geworden vandaag! Ik raak Utrecht en Amersfoort aan de zuidpunt aan, en snel door naar Voorthuizen. Er wordt nauwlijks gerust, slechts 1x ga ik van de fiets af, ik moet wildplassen. Even later fiets ik verder. Vele dorpjes trekken langs, de een nog leuker dan de ander. Vele huizen staan te koop, als de 10k per maand op ons lot valt is verhuizen echt wel een optie.
Na 130 km in 25.5 km/u ben ik de plaats van bestemming. Ondanks gebrek aan zonneschijn was het een mooie tocht. Niet in de laatste plaats door het windje mee. Bob den Uijl kan trots op mij zijn.

donderdag, april 29, 2010

Donderdag weer met Ed


Vanuit huis, op het gemakkie. Bij Vlaardingen gaan we ons weegs. 30 km vandaag.
Morgen naar Voorthuizen, een slordige 130....

woensdag, april 28, 2010

dinsdag, april 27, 2010

Dinsdag met Ed


Mooi weer, dus met een ommetje naar huis. Ed fietst mee, het is de tweede keer dit jaar dat ik niet alleen fiets. Kop over kop gaat het richting de Hoek. Vandaar kop over kop richting Kijkduin. Vanaf dat moment hebben we wind mee, maar we rijden gezellig babbelend richting Schipluiden. Daar scheiden onze wegen. Ik teken 56 km op.

maandag, april 26, 2010

Maandag


Het is einde werkdag, en met een ommetje rij ik naar huis. Er staan 38 km op de teller.
Ik fiets nog naar Vlaardingen 2x en het dagtotaal komt op 70 km.

donderdag, april 22, 2010

Hoek

Het is zeer fris als ik richting de Hoek fiets rond half 8. Ik ben op weg naar het werk. Daar kom ik na 22 km aan, gem 26 kmu. Terug fiets ik een klein stukkie om, ik moet wat oppikken bij zuslief in Maasland. 10kms extra

dinsdag, april 20, 2010

maandag, april 19, 2010

Kilometers!

Ommetje, boodschappenritjes, schaakvereniging, ik sprokkel 65 km bij elkaar.

zondag, april 18, 2010

Mooi weer voor de AGR


Terwijl de profs Zuid-Limburg onveilig maken, rij ik een rondje van 51 km. Het is schitterend weer met niet al te veel wind. Wel druk op de recreatiepaden; wandelaars, fietsers, enz. Dat betekent dus uitkijken. Het gemiddelde blijft steken op 27,3 km/u. Wind NNW3

vrijdag, april 16, 2010

Lepelaar


Met een ommetje vanuit het werk naar huis. Onderweg spot ik Lepelaar III van dit jaar.
34 km in 26 gemiddeld.

vrijdag, april 09, 2010

Uden


Een weekendje met de heren van het voetbalteam weg. Een huisje in Uden is gehuurd, en ik besluit er naar toe te fietsen. Het is redelijk weer, maar ik begin met arm- en beenstukken, geen overbodige luxe. Bij Gorinchem doe ik ze af, er schijnt een lekker zonnetje. Gelukkig heb ik windje mee, het is immers mijn eerste 100+ ritje.... Even voorbij Woudrichem blijkt een spaak kapot. Ik spaug van mijn wielset! Binnenkort maar aankaarten bij Cees Boer. Ik fiets een eindje door en eindig in Wijk en Aalburg bij Vos fietsen Daar wordt de fiets gerepareerd zodat ik de tocht kan hervatten. Ik pak veel dijkjes vandaag, en het uitzicht is mooi. Minder mooi is dat de route mij ook over harde zandpaden stuurt. Ik probeer deze zoveel mogelijk te ontwijken. Hier en daar maak ik derhalve extra kilometers. Na 142 km ben ik dan in Uden. Een lekkere douche en dan met de mannen bier drinken en kxt roepen! De 142km werden in 25,6 km/u afgelegd.

dinsdag, april 06, 2010

Fietsen en lopen


Na werktijd fiets ik 23 km in 25,9 km/u. Het is heerlijk weer, mag hooguit klagen over de wind die voor het mooi iets te hard (ZO5) en te schraal is. Thuis eet ik een bord bruine bonensoep en vraag mij af of dit wel de juiste maaltijd is voordat ik moet gaan hardlopen. Wonderwel heb ik tijdens het hardlopen (4x5min) geen last. Ook niet van mijn benen. Maar kijken hoe dat morgen aanvoelt.
Met de kilometers naar het werk, en heen en terug naar AV Waterweg kom ik totaal aan 40 km.

maandag, april 05, 2010

Eindelijk eens 50+


Vandaag ging ik op pad om meer dan 50 kilometer af te leggen. Dat lukte zonder problemen. De wind was wel pittig, ZW5. Op de Waterweg waren wat twee- en driemasters te zien die het ruime sop kozen. MiniSail Waterweg? Verder was het opmerkelijk rustig, waarschijnlijk had het weer (het regende licht) het meeste volk naar de woningboulevards gedreven. Blij dat het tellertje op 55,54 km stil bleef staan schoof ik onder de douche.
Het gemiddelde kan beter; 25.1 km/u. Morgenavond is er weer hardlooptraining.

zaterdag, april 03, 2010

4x5


Na de start van de hardlooptraining heb ik een dag of 3 met spierpijn gelopen. Vooral de bovenkant van de dijen moet het ontgelden. Vandaag herhaal ik de oefening van 4x5 minuten lopen, met 3 min wandelen tussendoor. Ik doe dit op de wielerbaan in mijn vers aangeschafte strakke pakkie. De afgelegde afstand totaal is iets meer dan 4 km.