zondag, mei 31, 2009

Schoonmamalette jarig


Schoonmoeder Tiny viert haar 71 verjaardag. Gezien het fraaie weer laat ik het gezin met de auto vertrekken. Zelf fiets ik op het gemakkie naar Papendrecht. Het is fraai weer. Schuin NO windje tegen, maar slechts kracht 4. Na 40,5 km in 25,1 km/u kan ik aan de verfrissing. Mijn eerste ritje in mijn Coureurpakkie. Kreeg nog jaloerse blikken van de andere aanwezige renner :-)
Van Lilian mocht ik niet terug rijden, ze had het glas toch weer teveel geheven :-)

zaterdag, mei 30, 2009

Warme benen


Terwijl ik dit schrijf heb ik nog warme benen van de rit van vanmiddag. Ik kon redelijk door de wind heen trapppen. Deze was NO4/5. Al snel na vertrek moest ik aan de bak, richting Vlaardingen en Schiedam was nm de NO richting. Maar het zonnetje scheen en de wind is wel harder geweest de afgelopen periode. Bij Schiedam spot ik de ooievaar weer. Blijft een fraai statig dier om te zien. Opvallend, in ieder geval voor mij, is het grote aantal visdiefjes wat ik tegenkom dit jaar. Zowel langs de Waterweg als meer landinwaarts. Ook spot ik nog een zwarte zwaan bij de stormvloedkering in de Waterweg. Als ik vlak bij Maassluis ben zie ik ook dat de Furie uitgevaren is.
Tevens blijk ik aardig doorgetrapt te hebben; 58.5 km in 29,3 km/u. Dat verklaart de warme benen :-)

zondag, mei 24, 2009

Vader en zoon


Vandaag rijden Bram en ik de Kortenhoftocht van 40 kilometer. Tegen 11 uur zijn we zover. Na het ophalen van stempelkaart en consumptiebonnen rijden we langs bekende wegen voor Baksteen en zoon naar Schipluiden en Vlaardingen. Bij Schipluiden komen we een ander jeugdlid van de Coureur tegen, Thomas, met zijn pa. Bram en ik babbelen gezellig en wijzen elkaar op het opgroeiende vee waar we langs rijden. Als ik hem wijs op een leuke meid met een bikinitopje aan zegt hij dat hij nog geen interesse heeft. Als ik hem zeg dat dit wel gaat komen antwoord hij bevestigend :-)
Als we gestempeld hebben in Vlaardingen rijden we langs fraaie polderpaadjes welke ik nog niet kende. Dan pikken we weer een bekende route op, en hobbelen we naar Maassluis.
Bij Kortenhof pikken we de goodiesbag op. Bram is in zijn sas met de pet.
Thuis mag hij na het douchen ff achter de PS3. Eerlijk verdiend :-)
De 42 km werden in 22 km/u afgelegd.

zaterdag, mei 23, 2009

De oude meester


Na 5 kilometer sta ik weer eens met een lekke band. Ik wissel de binnenband en vervolg mijn tocht. Als ik met 37 km/u langs de A20 snel lijkt het wel of ik de fiets schuin onder mij wegtrek. Ik rij al weken met een onbestemd gevoel op de fiets. Hoewel ik er pas een km of 20 op heb zitten besluit ik naar huis te rijden. Vlak bij huis lijkt het of er een houtje in het achterwiel knapt. Een spaak blijkt gesneuveld.... Morgen heb ik een tochtje met Bram, dat komt slecht uit! Ik snel met het wiel naar Cees Boer, alwaar de oude meester himself mijn wiel onder handen neemt. Super dat ik met gerepareerd wiel even later de winkel verlaat. Dit ondanks de voorjaarsdrukte. Dank dank dank!

vrijdag, mei 22, 2009

Wiekent


Einde werkdag, einde werkweek; met een ommetje naar huis. 39 km in 28,4 km/u. W5

woensdag, mei 20, 2009

Kilometertjes


Terwijl Bram les krijgt van Karel op de wielerbaan, trap ik snel wat kilometertjes bij elkaar. 24 km in 27,6 km/u

maandag, mei 18, 2009

Boodschapje

De zuidwestenwind blaast mij naar Delft. Ik moet daar een boodschapje doen. Via het internet heb ik een kabel gekocht waarmee ik oude harde schijven via een usb poort kan benaderen. De tocht door Delft doe ik op gevoel, ik negeer de piepende GPS. De track toont aan dat ik voortaan liever naar de GPS luister...
Terug pak ik een route buiten de stad om, richting Rotterdam langs de A13 en dan pik ik mijn vaste route op. Nu blaast de wind de verkeerde kant op.
Na 44 km in 24,6 km/u ben ik thuis. Even testen, jawel de kabel werkt.

zondag, mei 17, 2009

Veel bekende koppen


De periode die ik kies voor een rondje is goed gekozen, het blijft droog. Nadeel is wel dat in dezelfde periode de wind aanzwelt tot Z6. Ik leg 61 km af in 26,5 gemiddeld.
Onderweg kom ik veel bekenden tegen: Vlaardingse Vaart: Jan Ranft. Woudweg: Jaap Weltevrede, tenmiste dat denk ik. Met helm ziet ie er wat anders uit :-) Zweth: Frans van Ditshuizen. Maasdijk, Nico Zuijderwijk. Waterweg: Willem en Anneke.

vrijdag, mei 15, 2009

Noodweer


Einde werkdag, ik besluit met een ommetje naar huis te fietsen. Buienradar voorspelt niet veel goeds. De benen blijken ook bagger. Als ik bij Schipluiden ben, maak ik rechtsomkeert. Te laat.... Met bakken komt het water naar beneden en de wind duwt mij alle kanten op. Na 17 km ben ik weer thuis. Vanavond ploegenpresentatie van de Coureur.
Hier is bovenstaande foto genomen. Links Bram, rechts Rutger van der Kraan.

woensdag, mei 13, 2009

Stuk of 20

Terwijl Bram zijn fietstraining volgt, fiets ik een km of 20 weg.

maandag, mei 11, 2009

Bekeren

Na de fietsinspanning en het werk ga ik schaken. De tegenstander is het oudste lid, John Akkermans. John is op papier een stuk zwakker, maar verschalkt mij bijna in de eerste van 2 bekerpartijen. Ik kom met de schrik vrij en speel remise.
In partij 2 grijpt John helaas snel mis zodat ik door ben naar de halve finale.....

Anti Bob den Uijlen

Het is maandagochtend 6 uur. Ik ben als enige wakker in het huis. Zal wel komen omdat ik de enige ben die naar huis moet fietsen én moet werken. Om even voor zevenen zit ik op de fiets. De wind is dit weekend gedraaid zodat ik weer vette wind (NO6/7) tegen heb. Het verstand gaat op 0 en de benen gaan aan de slag. Kilometer voor kilometer kom ik dichter bij de eindbestemming. Hoofdrekenen is een belangrijk tijdverdrijf op de fiets. Hoeveel kilometer moet ik nog, hoeveel procent van de rit is dit, hoeveel km rij ik deze week, enz enz. Sneller dan verwacht sta ik bij het pontje in Rozenburg.
Ik pik een douche en fiets naar het werk, voor een halve werkdag.
De 90 km worden in 21 km/u afgelegd.

zondag, mei 10, 2009

Blokje om de boerderij 2

Vandaag is het een zeer mooie dag. Als ik op de fiets spring staat er weinig wind. Helaas zal deze in de loop van de dag flink aantrekken. Daar heb ik nu nog geen last van. Na 15 km rij ik lek. Op het gemakkie vervang ik de binnenband en sjoel de band vol met O2. Moe worden van fietsen mag, van pompen is minder :-)
Na 32 km in 26,5 km/u gem ben ik weer terug.

zaterdag, mei 09, 2009

Blokje om de boerderij 1


Op het gemak draai ik een rondje, even de rommel van gisteren uit de benen fietsen.
30km in 26,5 km/u

vrijdag, mei 08, 2009

Jan Raas


Een krentebol met kaas en een broodje kaas , moeten de baksteen richting s-Heerenhoek verplaatsen. Dat valt niet mee, er staat een vette wind vanuit het zuidwesten. Er zijn stukken waar ik nauwelijks vooruit kom. De brouwersdam, zeelandbrug zijn voorbeelden waar de teller niet boven de 15 km/u komt. Wordt je sterk van, zo heb ik wel gehoord.
Van de omgeving genieten is er niet echt bij. Blijven stoempen is het devies. Het grappige is dat dit soort tegenwerking de rit een extra dimensie geeft; Het is natuurlijk leuk om, met twee vingers in de neus, 35 in het uur te draaien voor de wind. Maar dik 4 uur met windje tegen (ZW kracht 5-8) fietsen is toch op de een of andere manier meer bevredigend. Zoals fietsen in de stromende regen. Kortom, er komt een masochistisch trekje om de hoek kijken in dit soort gevallen.
Hoe het ook zij, moe van de inspanning rij ik de woonplaats van Jan Raas in.
97 km in 21,2 km/u

zondag, mei 03, 2009

Elfdorpentocht


Om half acht 's ochtends zit ik aan de koffie, geserveerd door mijn jongste zus in Het Wapen van Maasland. Ik laat het warme vocht met smaak naar binnen glijden. Het wachten is op Ed en Piet die om dit tijdstip mij zouden ontmoeten. Na nog een koffie en een praatje met zuslief is het ondertussen 10 voor 8 geworden. Net als ik Ed bel komt hij binnen. Piet heeft afgebeld, Ed deduceert dat hij bang is dat zijn fiets vuil wordt. Ik geloof hem direct. Er ontstaat nu wel direct een dilemma, gaan we nu wel voor de 160 ipv de afgesproken 125? Ed durft geen nee te zeggen en dus worden het de 160.
We volgen de uitstekend uitgepijlde route en komen in het zog van 2 heren. Net als we overnemen zijn we even later kwijt. We hebben een pijltje gemist... Even later zitten we weer op de route met beide heren in het vizier. Als we ze bijgehaald hebben, raken we aan de praat, het blijken twee heren uit Maassluis en Vlaardingen te zijn. Al babbelend rijden we in een andere groep, een groep toerrijders van TC Maasdijk. Deze heren rijden een keurig tempo van rond de 30. Als de eerste stempelpost betreden wordt, houden we ze dan ook angstvallig in de gaten zodat we weer aan kunnen sluiten. Dit kost ons uiteindelijk wel de 160 km. Bij een T-splitsing waar we waarschijnlijk rechtsaf moeten voor de 160, rijden we links achter de groep aan. Maar goed ook, want nu hebben we toch wel vaak wind tegen. En die is toch een vette kracht 5 uit het westen. Bij de tweede post komen we ook het clubje van Sasja tegen.
Dan hebben we ong 90 km weg, en een uurtje regen. Gelukkig klaart het op, en rijden we richting Maasland. Ed is sterk en is regelmatig op kop te vinden. Ik zit in de staart van het peleton. Om een onbekende reden zit ik op de fiets alsof het de eerste keer is... Elk bochtje neem ik scheiterig, en echt lekker zitten doe ik de hele tocht niet. Ik ben dan ook blij als we bij het Wapen in de zon kunnen genieten van een drankje. 133,8 km in 28 km/u

zaterdag, mei 02, 2009

Klimmetjes en sprintjes


De appeltaart wordt afgegeven aan Mark van Cees Boer, en ik krijg Tirreno weer mee. Met een nieuw lager in het achterwiel (garantiewerk) kan ik de dag van morgen met een gerust hart tegemoet zien.
Met Bram fiets ik naar de stormvloedkering. We hebben windje tegen (W3/4), niet de favoriete windrichting van Bram. We rijden derhalve rustig westwaarts. Na een paar klimmetjes rijden we weer terug. Ik daag Bram uit, en we trekken een aantal sprintjes. De topsnelheid ligt rond de 42,5 km/u.
Na 20 km zijn we weer thuis. Tirreno's tellertje draait dit ritje door de 28000 grens heen. Stiekem droom ik van haar opvolgster....

vrijdag, mei 01, 2009

Even de benen losmaken

Klein rondje vandaag. Op het gemak rij ik 33 km in 25,3 km/u.
Wind NW 3.5. Als ik bijna thuis ben vermoed ik een afloper. Het blijkt speling op het achterwiel. Hiervoor zou het nieuwe lager wel binnen zijn vermoedde ik. Een telefoontje naar Cees Boer bevestigt dit. Maandag is de fiets dan klaar wordt mij gezegd. Middels omkoping (appeltaart!) weet ik het tijdstip van oplevering fiets naar zaterdag te vervroegen. Zondag moet de 11dorpentocht gereden worden.