vrijdag, augustus 06, 2004

Opgevouwen

Afgelopen maandag zijn we vertrokken voor een korte vakantie in Brielle. Op camping De Meeuw moest het dan gebeuren. Het opzetten van de vouwwagen met voortent en luifel verliep redelijk voorspoedig, maar het was zo warm dat ik van top tot teen doorgezweet was.
De mannen hadden even na aankomst al contact met andere kinderen, en maakte zelfs buitenlandse vriendjes. Bram (7) spreekt al een aardig woordje steenkolenengels :-)
Op het slapen (redelijk wat rumoer, en wennen aan bedjes) en aanwezigheid van insecten na is het ons goed bevallen.
Donderdag moest het spul weer ingepakt worden, en jawel in de ochtend een regenbui. En later, weer een regenbui... Het werd uiteindelijk een uur of 3 's middags voor de tent droog was en alles op zijn plekkie opgeborgen kon worden.
Al met al een korte test, maar lang genoeg om er achter te komen dat we de volgende keer wat boodschappenkratjes willen meenemen om ordelijke bergruimte te creƫren.
Volgend jaar dan het grote avontuur richting Frankrijk. :-)

zondag, augustus 01, 2004

Aftellen

Morgen gaan we dan eindelijk "klappen" (slang voor kamperen met de vouwwagen). Vandaag zijn we eerst naar het Shell Sportpark gegaan om lekker wat te plonsen. Dat hielden we tot een uur of drie 's middags vol. Thuis gekomen ben ik nog een rondje gaan fietsen. De 41 km werden op het gemakkie afgelegd in 27 in het uur. Zuiver recreatief dus. Het was gewoon te warm, en veel volk op de (fiets)weg. Bij Schiedam begon er nog een vrouw tegen mij te schelden. Ik riep HOO! toen ze met haar brommer onverwacht naar links kwam zeilen. De scheldwoorden waren niet van de lucht terwijl het haar schuld was. Maar met het IQ van een pannekoek zal je het wel anders zien. Het opsteken van de middelvinger achter mijn rug bleek voor de vrouw weer een aardige inspiratiebron om verder te schelden :-)
Rustig verder rustig pedalerend richting Delft en Maasland. Op de parallelweg langs de A20 voelde ik opeens de drang om de Tirreno, en mijn benen te testen. Op de Blouwe Schicht stond het record op 53.5 km/uur. Nu, weliswaar met wat wind in de rug bleef ik steken op 53.9 km/uur. Op naar de 55! Thuisgekomen bleken beide bidonnen leeg, een slordige 1.5 L op 41 dus ;-)
Tijd om de BBQ te onsteken!